2012. május 7., hétfő

Orgia a természetben


Amikor a föld és az ég összecsap, akkor nem csak ennek a két hatalmasnak látjuk a viadalát. A Tűz és a Víz kéjes vággyal marnak egymásba, a Föld és a Szél vadul kavarodnak egymással, és az egész egy hatalmas orgiát kavar a világegyetemben, amire mi csak ráfogjuk, hogy: Természeti katasztrófa.

Hogy égeti a Tűz forró keze a Víz hűvös testét, amikor végig húzza karcsú derekán a kezét? Hogy parázslódhatna olyan izgalmasan közöttük a levegő, ha csak idegenként csúsznának el egymás mellett? Nem, itt nincs semmi idegenség. Semmi félelem, semmi távolság. Itt minden, ami tűz, az a Vízé, minden, ami víz, az a Tűzé. Már felesleges különböztetni, hiszen kettejük vad szeretkezéséből egy egészen új, más dolog születik.

Hogy dörzsöli lány kezével a Szél a Földnek bársony testét? Hogy lehet, hogy folyton folyvást felkapja, majd mindig egy kicsit arrébb teszi le a gyönyörű dombokat? A Föld termékeny teste már mindenre készen áll, csupán arra vár, hogy valami megérintse, valami mozgásba lendítse. És jön is, Ő, a Szél. Nem kell sokáig kérlelni, behatóan tudja minden egyes domborulatát a Földnek, és addig járja át, míg a Föld azt nem mondja, elég.

Nincsenek megjegyzések: